kinderpagina

Home » kinderpagina

Hoi

Je ouders willen graag dat je naar een speltherapeut gaat. Waar is dat voor en wat kan ik daar, vraag jij je misschien af.

Ik ga proberen daar een antwoord op te geven.

Bij speltherapie mag je elke week drie kwartier spelen in de spelkamer. Daar kun je van alles doen. Je kunt er tekenen, iets bouwen, knutselen en met playmobil spelen. Er zijn spelletjes, verkleedkleren, een zandtafel, een kasteel met ridders, een poppenhuis en nog veel meer.

Je mag overal mee spelen. En als je nergens zin in hebt, mag dat ook.

Waarom willen je ouders dat je naar speltherapie gaat?

Dat kan verschillende redenen hebben en ik ga proberen je wat voorbeelden te geven. Soms gebeurt er iets naars. Je wordt bijvoorbeeld gepest of hebt steeds ruzie. Je ouders gaan scheiden of er is iemand doodgegaan. Of je bent al een tijdje bang of boos terwijl je niet weet waarom. Je wilt er misschien wel over vertellen, maar misschien ook niet. Je voelt je niet prettig. Dat is ook wat je ouders merken aan jou.

Een speltherapeut is er voor jou en zij kan jou helpen. Therapeut betekent helper. Ze vindt belangrijk wat jij speelt in de spelkamer. Ze speelt graag mee als je dat wilt. Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, boos of bang. Want tekenen, iets bouwen, knutselen of spelen helpt. En het is fijn als iemand je begrijpt.

Als we allemaal denken dat het zo goed is dan nemen we afscheid van elkaar.

Tot ziens in de spelkamer!